Het verhaal van Roselien, schrijfster met een bipolaire stoornis

Breedweer Facilitaire Diensten, een social enterprise die schoonmaak gebruikt als middel om impact te maken, lanceert op 14 maart de tweede aflevering van de podcastserie ‘Kraakhelder’. Inge Diepman praat in de zesdelige podcastserie niet óver, maar mét de personen die de inclusieve arbeidsmarkt vertegenwoordigen. In deze aflevering is dat Roselien, schrijfster met een bipolaire stoornis.

De inclusieve arbeidsmarkt is een veelbesproken onderwerp in talloze rapporten en onderzoeken. Wat hebben al deze rapporten en onderzoeken gemeen? Ze zorgen ervoor dat de inclusieve arbeidsmarkt een abstract, technisch begrip blijft. De persoonlijke verhalen in de podcast ‘Kraakhelder’ maken de luisteraar duidelijk en voelbaar waar het écht over gaat op de werkvloer. En waarom het zo belangrijk is dat iedereen de kans krijgt om te zijn wie hij, zij of hen wil zijn.

Professionele hulpverlening helpt, maar niet altijd

In deze aflevering gaat Inge Diepman op stap met schrijfster en voormalig huisdichter Roselien Brondy. In het knusse huis van Roselien in Koog aan de Zaan praten ze over de door haar geschreven psychiatrische roman ‘Pa(a)z op!’. De biseksuele Roselien heeft een bipolaire stoornis en twaalf jaar GGZ-ervaring, van de gesloten afdeling tot aan de actieve dagbehandeling. Haar mening? Professionele hulpverlening helpt, maar lang niet altijd. Dat leven met een bipolaire stoornis niet alleen lastig is voor Roselien zelf, wordt duidelijk in een openhartig en emotioneel gesprek met haar moeder en zus, in de Kogerkerk waar Roselien regelmatig roze kerkdiensten organiseert. Jack Stuifbergen zag het talent van Roselien en promoveerde haar tot eerste huisdichter bij een schoonmaakbedrijf…

Zowel steunsysteem, trainer en werkgever aan het woord

Antoinette Ooijevaar, IPS trajectbegeleider en jobcoach van de GGZ Noord-Holland-Noord, is onder de indruk van de podcast. “Heel mooi om een kijkje in haar leven te krijgen. Het spreekt me aan, dat zowel Roselien als haar steunsysteem (moeder en zus), haar trainer en werkgever aan het woord komen. Als behandelaren proberen wij ook altijd zoveel mogelijk het systeem te betrekken, omdat zij veel kunnen betekenen voor de cliënt. Het is een eerlijk verhaal met een mooie introductie op Roselien als huisdichter en afsluiting van haar eigen werk.”

Over Breedweer Facilitaire Diensten

Breedweer Facilitaire Diensten is een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Breedweer gebruikt schoonmaak als middel om impact te maken. De missie van Breedweer? Een maatschappij waarin iedereen gelijke kansen krijgt en zelfstandig in zijn of haar levensonderhoud kan voorzien.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.